L’actual Cooperativa Agrícola de la Selva del Camp es va fundar l’octubre de 1900 amb el nom de “Asociación Agrícola de la Selva del Campo”. Després de diversos canvis, l’any 1985 neix l’actual Coselva S.C.C.L.

Seguint el model cooperativista, Coselva no ha deixat de fer passes endavant, recordant el passat, però encaminant-se cap el futur. Avui en dia, Coselva és un referenten el camp de l’avellana, investigant l’aplicació de les tecnologies més avançades per fer sostenibles les seves explotacions. La formació del pagès, del client i de les futures generacions és un altre dels segells de Coselva.

Coselva, mirant cap el futur

La cooperativa, que agrupa 827 productors de nous, avellanes i oli de la Selva del Camp (Tarragona), està compromesa amb la reactivació del sector amb un conjunt d’iniciatives.

Coselva inclou, entre els seus objectius, l’impuls de la restauració, la preservació i l’equilibri de la biodiversitat, fomentar el valor natural dels sistemes agraris i del propi paisatge, i assolir una fita d’una importància ecològica essencial: l’optimització del consum d’aigua.

En aquest context, Coselva presenta el projecte MARP de millora de les tècniques de conreu en l’Avellaner mitjançant un ús eficient de l’aigua de reg i la poda mecànica.

827

PRODUCTORS ASSOCIATS

612

PRODUCTORS D’AVELLANES

+2.000

TONES

100

EMPLEATS