La finca Mas del Víctor

El Mas del Victor es un centre d’investigació i recerca a cel obert, una finca experimental situada al terme municipal de la Selva del Camp que es centra en tres eixos: la recerca, la sostenibilitat i la formació.

Es tracta de una plantació experimental de 20 hectàrees situada a la Selva de Camp, a Tarragona, i al servei dels cooperativistes de Coselva. Un laboratori d’innovació sectorial únic a Catalunya , dotat amb instal·lacions, planters i tecnologia d’última generació, i també amb els millors equips tècnics a l’avantguarda del sector.

Al Mas del Víctor es realitzen les tasques cooperatives de formació de cooperativistes i les de divulgació i promoció de la sostenibilitat a càrrec del seu centre d’interpretació.

A més d’això, el Mas serveix a la seva funció de centre d’experimentació. S’hi treballa amb varietats d’avellaner autòctones i importades de diferents edats i amb l’assaig de tècniques, per millorar la productivitat de les plantacions a cadascuna de les baules de la cadena de valor.

La gestió de l’aigua, mitjançant sensors d’humitat i programadors, i la introducció de tecnologia per mecanitzar el cultiu, són dues de les seves activitats de recerca més destacades.

30 HECTÀREES

RECERCA

FORMACIÓ

CENTRE D’INTERPRETACIÓ

VIVER PROPI

Comercialitzem peus d’avellaners certificats: l’N-9, el negret empeltat en un peu americà (Dundee) i la varietat italiana Tonda de Giffoni, uns plançons inoculats amb micelis de tòfona.

GESTIÓ DE L’AIGUA

Utilitzem les noves tecnologies amb sensors d’humitat i programadors de rec per cercar la máxima eficiència. Soterrem el rec per failitar la feina del pagès.

CONTROL DE PLAGUES

Introduïm adobs aptes per als cultus ecològics. Prioritzem els productes fitosanitaris més selectius aconseguint optimitzar-los i aplicant-los e el moment òptim per tal de ser respectuosos amb el medi ambient.

MECANITZACIÓ DEL CULTIU

La maquinaria FACMA amb la queal treballem aixeca poca pols i trinxa l’herba per fer adob, evitant així l’erosió del sòl.