L’avellana és un fruit sec procedent de l’Àsia que és molt apreciat en la gastronomia. Es va introduïr a les comarques del Camp de Tarragona al segle IX, i des de llavors, forma una part indissociable del seu paisatge.
Propietats
![valor-nutritiu-icon-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/valor-nutritiu-icon-ok.png)
ALT VALOR
NUTRITIU
Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.
![combatre-colesterol-icon-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/combatre-colesterol-icon-ok.png)
COMBATRE EL
COLESTEROL
Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.
![antioxidant-icon-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/antioxidant-icon-ok.png)
CARACTERÍSTIQUES
ANTIOXIDANTS
Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.
Principals productors
Turquia, amb una producció de més de 500.000 tones l’any, i a una considerable distància, Itàlia, amb 130.000 tones, lideren el mercat mundial de l’avellana, en el qual Espanya és el 10è productor, amb aproximadament 8.000 tones l’any. D’aquestes, aproximadament un 90% es concentra en les plantacions catalanes de Tarragona i Girona, que ocupen prop de 10.000 hectàrees d’extensió…
Només un terç, però, de la superfície conreada a la dècada dels 80.
Condicions meteorològiques
![clima-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/clima-ok.png)
CLIMA
TEMPERAT
![humitat-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/humitat-ok.png)
HUMITAT
![700-hores-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/700-hores-ok.png)
700 HORES/ANY
SOTA 7ºC