L’avellana és un fruit sec procedent de l’Àsia que és molt apreciat en la gastronomia. Es va introduïr a les comarques del Camp de Tarragona al segle IX, i des de llavors, forma una part indissociable del seu paisatge.
Propietats
ALT VALOR
NUTRITIU
Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.
COMBATRE EL
COLESTEROL
Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.
CARACTERÍSTIQUES
ANTIOXIDANTS
Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.
Principals productors
Turquia, amb una producció de més de 500.000 tones l’any, i a una considerable distància, Itàlia, amb 130.000 tones, lideren el mercat mundial de l’avellana, en el qual Espanya és el 10è productor, amb aproximadament 8.000 tones l’any. D’aquestes, aproximadament un 90% es concentra en les plantacions catalanes de Tarragona i Girona, que ocupen prop de 10.000 hectàrees d’extensió…
Només un terç, però, de la superfície conreada a la dècada dels 80.
Condicions meteorològiques
CLIMA
TEMPERAT
HUMITAT
700 HORES/ANY
SOTA 7ºC