L’avellana és un fruit sec procedent de l’Àsia que és molt apreciat en la gastronomia. Es va introduïr a les comarques del Camp de Tarragona al segle IX, i des de llavors, forma una part indissociable del seu paisatge.

Propietats

Com és sabut, a més de les seves apreciades qualitats organolèptiques, la seva incorporació a la dieta resulta molt saludable . Destaquen, entre d’altres beneficis, el seu alt valor nutritiu, les seves característiques antioxidants i, gràcies als seus greixos monoinsaturats, la seva efectivitat per combatre els nivells elevats de colesterol.

ALT VALOR
NUTRITIU

Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.

COMBATRE EL
COLESTEROL

Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.

CARACTERÍSTIQUES
ANTIOXIDANTS

Quisque ultricies mauris sit amet dolor aliquam, eu accumsan nisi scelerisque.

Principals productors

Turquia, amb una producció de més de 500.000 tones l’any, i a una considerable distància, Itàlia, amb 130.000 tones, lideren el mercat mundial de l’avellana, en el qual Espanya és el 10è productor, amb aproximadament 8.000 tones l’any. D’aquestes, aproximadament un 90% es concentra en les plantacions catalanes de Tarragona i Girona, que ocupen prop de 10.000 hectàrees d’extensió…

Només un terç, però, de la superfície conreada a la dècada dels 80.

Condicions meteorològiques

L’avellaner es desenvolupa en un clima temperat, però el seu cultiu exigeix també fred –aproximadament 700 hores a l’any per sota dels 7 graus– i unes condicions d’humitat que l’evolució del clima ha deixat de garantir.

CLIMA
TEMPERAT

HUMITAT

700 HORES/ANY
SOTA 7ºC