L’avellana és una fruita seca procedent de l’Àsia que és molt apreciada en la gastronomia. Es va introduïr a les comarques del Camp de Tarragona al segle IX, i des de llavors, forma part indissociable del seu paisatge.
Propietats
![valor-nutritiu-icon-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/valor-nutritiu-icon-ok.png)
ALT VALOR
NUTRITIU
![combatre-colesterol-icon-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/combatre-colesterol-icon-ok.png)
COMBATRE EL
COLESTEROL
![antioxidant-icon-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/antioxidant-icon-ok.png)
CARACTERÍSTIQUES
ANTIOXIDANTS
Principals productors
Només un terç, però, de la superfície conreada a la dècada dels 80.
Condicions meteorològiques
![clima-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/clima-ok.png)
CLIMA
TEMPERAT
![humitat-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/humitat-ok.png)
HUMITAT
![700-hores-ok](https://masdelvictor.cat/wp-content/uploads/2021/02/700-hores-ok.png)
700 HORES/ANY
SOTA 7ºC